BEDRE MAVESUNDHED OG ET LAVT FODERFORBRUG MED VAK-KORN

Svineproducent Kristian Rahn har gode erfaringer med at bruge VAK-korn til sine 15.000 smågrise på 9-30 kg.

Kristian Rahn, Almstrupgaard, Sønderjylland. Full-line produktion.

God mavesundhed og lavt foderforbrug

Kristian Rahn driver en produktion med 470 årssøer og ca. 15.000 slagtesvin. Derudover har han 200 hektar planteavl med korn, raps og biomajs.

Han har brugt VAK-korn siden 2014, bortset fra en periode på 9 måneder, og har opnået en forbedret mavesundhed hos smågrisene, uden at det har påvirket foderforbruget, hvilket hans e-kontrol også viser.

VAK-korn er syrevalset byg og fremstilles med en særlig teknologi på Danish Agros eget valseanlæg. Ud over at have en unik holdbarhed har VAK-kornet vist sig at have en positiv effekt på grisenes mavesundhed. Den unikke valsningsmetode er samtidig med til at fremme foderudnyttelsen. 

God mavesundhed og lavt foderforbrug:
Foderforbrug: 1,65 FEs/kg tilvækst
Daglig tilvækst: 571 g.
Gennemsnitstal for de sidste 4-5 år.

Kristian Rahn startede med at bruge VAK-korn, fordi han havde enkelte grise, der omkring 20 kg faldt fra. Efter samråd med dyrlægen valgte han at forsøge med VAK-korn for at forbedre mavesundheden, da han tidligere har haft gode erfaringer med VAK-korn fra soholdet. Foruden at forbedre mavesundheden hos smågrisene har han også oplevet en lettere overgang fra en startblanding med zink til slutblandingen.

Da Kristian Rahn startede med at bruge VAK-korn, var han bekymret for, om det ville påvirke foderforbruget. Efter en længere periode med den specialvalsede vare har det dog vist sig ikke at være noget problem, hvilket e-kontrollen også viser.

Der er således en række fordele ved VAK-korn. På grund af den gode indvirkning på grisens fordøjelse opnås en bedre mavesundhed. Samtidig er det valsede korn med til at sikre en god foderudnyttelse og en høj tilvækst.

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om VAK-korn.

Læs mere

Du kan også hente vores brochure vedr. VAK-korn her.