CSR

« Tilbage


Gærplus i ny og forbedret udgave

27-09-2018

En ny og forbedret udgave af Gærplus giver en række fordele for både smågrise, søer og slagtesvin og bidrager i sidste ende til øget indtjening for landmændene.

Gærplus er et unikt produkt fra Danish Agro, som bruges som tilsætning i vores svinefoder, og som har dokumenteret positiv effekt for både smågrise, søer og slagtesvin.

Gærplus blev oprindelig udviklet på grund af lovkrav om reducering af medicinforbrug og øget fokus på dyrevelfærd, og på baggrund af helt ny viden har vi nu udviklet en ny og forbedret udgave af Gærplus. Forsøg viser, at når man blander to af ingredienserne i Gærplus, probiotika (mælkesyrebakterier) og præbiotika (gærbakterier), sammen i et ændret forhold, opnås en række fordele:

1) Gærplus stimulerer grisenes tarmflora og forbedrer immunforsvaret.
2) Resultatet er en reduceret dødelighed og en forbedring af foderforbruget.
3) Grisene opnår sundere tarme, hvilket giver et lavere medicinforbrug.

- Vores videreudvikling af Gærplus er endnu et skridt på vejen mod at nedbringe medicinforbruget i svineproduktionen - et område hvor vi er en af de førende, påpeger Produktchef i Danish Agro Arne Ringsing.

Gærplus er desuden et af de produkter, der er vigtigt i forhold til at fravænne uden brug af zink:

- Den succes, vi har med fravænningsfoder, imødekommer kravet til landbruget om at udfase zink i foderblandinger senest i 2022, forklarer Arne Ringsing og tilføjer:

- Vi har testet vores fravænningsfoder tilsat Gærplus i en række smågrise-hold, og alle forsøg har et fælles træk, hvor der ses sundere grise med et forbedret foderforbrug, hvilket i sidste ende bidrager til øget indtjening for landmændene, slutter Arne Ringsing og understreger, at lignende positive resultater med foder tilsat Gærplus også ses for både diegivende søer, drægtige søer og slagtesvin. Du kan læse mere om vores svinefoder løsninger her.

Ønsker man at høre mere om Gærplus, kan Danish Agro kontaktes på telefon 7215 8000.