CSR

« Tilbage


DanHatch køber to finske rugerier

19-12-2014

Den danske rugerikoncern DanHatch har netop indgået aftale om at overtage 80 % i den nordiske kødproducent HKScan’s rugeriaktiviteter i Finland.

Overtagelsen sker i begyndelsen af 2015 og helt præcist drejer det sig om de to rugerier Mynämäki og Kokemäki, der årligt har en samlet produktion på 35 millioner daggamle kyllinger. De to rugerier, som bliver placeret i et nyoprettet joint venture selskab DanHatch Finland Oy, vil komme til at levere daggamle kyllinger til HKScans slagtekyllingeaktiviteter i både Finland og Estland.

Adm. direktør i DanHatch, Kristian Kristensen, er meget tilfreds med opkøbet.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu etablerer os i Finland. De nye rugeriaktiviteter vil blive et geografisk stærkt aktiv, som i samarbejde med koncernens nuværende danske og polske rugerier vil bidrage til øget fleksibilitet og optimering samt en forbedret salgs- og indkøbskraft i det internationale marked, siger Kristian Kristensen og fortsætter:

- Det finske marked har et stort potentiale, og vi vil bruge vores erfaringer til at foretage en effektivisering og gradvis udvidelse af de finske aktiviteter til glæde for os og vores kunder.  Med rugerivirksomhed i Finland styrker DanHatch koncernen desuden sine muligheder for at øge salget af daggamle kyllinger til det baltiske marked, hvor slagtekyllingeproduktionen i disse år undergår strukturelle tilpasninger med afsæt i et ekspanderende marked, siger han.

Kristian Kristensen ser desuden frem til det fremtidige samarbejde med HKScan Finland, der vil være en stærk og kvalitetsbevidst partner med vækstambitioner på det finske marked. HKScan fortsætter som mindretalsaktionær i DanHatch Finland Oy.

DanHatch koncernens bestyrelsesformand, Christian Junker, ser store perspektiver i det finske opkøb.

- Opkøbet af HKScans rugerier sker i naturlig forlængelse af DanHatch koncernens strategi om at styrke aktiviteterne i Østersøregionen samt på øvrige vækstmarkeder i Østeuropa. Vi ser gode muligheder for en international rugerikoncern, der kan matche slagtekyllingeproducenternes ekspansioner tillige med de stadigt større europæiske slagterigrupper og skabe synergier på tværs af datterselskaber så konkurrencekraft og indtjeningsevne styrkes, siger Christian Junker.