Agribusiness International

Agribusiness International dækker over Danish Agro koncernens grovvareaktiviteter uden for Danmark. Fokusområdet er på markederne i Skandinavien og i Østersøregionen, som betragtes som det udvidede hjemmemarked. De seneste år har dette forretningsområde været præget af vækst og fokus har været at styrke den samlede markedsposition.

Grovvareselskaberne Swedish Agro i Sverige, Hankkija i Finland, Baltic Agro Estonia i Estland, Baltic Agro Latvia i Letland, Baltic Agro Lithuania i Litauen og Polish Agro i Polen er rygraden i koncernens internationale grovvareaktiviter.

Alle selskaber er involveret i kornhandel, planteværn, gødning, såsæd og energi. Samlet set står Danish Agro koncernen, som en af de to største grovvaresamarbejdspartnere i Østersøregionen.

Danish Agro koncernen har også en betydeligt aktivitet indenfor maskinhandel gennem selskaberne Norwegian Agro Machinery AS, Swedish Agro AB, Hankkija Oy i Finland,Baltic Agro Machinery i Estland, Raitech i Polen, Agromex i Tjekkiet og henholdsvis AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva i Baltikum. Disse selskaber forhandler stærke kvalitetbrands såsom CLAAS, New Holland, Fendt, Horsch, m.fl.

Forretningsområdet Agribusiness International stod i 2019 for 40 % af koncernens samlede omsætning på 35,3 mia. kr.