{{EmailMarketing:Email.PreHeader.Clean}}
Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Marts 2016 - Mineraler
 
 
Nyt om mineraler
 

Nedenfor har vi samlet lidt nyt til dig inden for mineralområdet. Har du spørgsmål vedr. nedenstående eller i øvrigt, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 72 15 80 00.

 
 
 
Markedsinformation
 

Vitaminer

Vi har nok set bunden af vitaminpriserne for denne omgang. Som altid er de noget volatile, men lige nu er der flere, der er stigende end som er faldende. Heldigvis er det ikke vitaminerne, som betyder mest i en mineralblandingspris.

 

Prisen på E-vitamin er nu vendt 5 års uafbrudt prisfald, og sidst det skete gik den fra 4,5 €/kg til 20 €/kg i løbet af et år. Helt så voldsomme prisstigninger forventer vi dog ikke denne gang, men en stigning på 30 % er ikke utænkelig.

 

Aminosyrer

Hvad der sker i Kina og Asien på aminosyrer har stor betydning for prisdannelsen på aminosyrer i Europa, og der er stadig stille fra den front, hvor de lige er kommet tilbage fra den store årlige ferie i forbindelse med kinesisk nytår.

 

Dagspriserne på lysin er noget højere end det vi har købt til senest, men vi forventer et prisfald her hen over foråret. Der er stor kapacitet, et højt udbud og god konkurrence i markedet, hvilket gerne skulle give prisfald når vi kommer et par måneder længere frem - alternativt vil det påvirke mineralblandinger i stigende retning.

 

Methionin er et petrokemisk produkt, hvor olie er vigtigste råvarer, og olie er trods de seneste ugers stigninger stadig billig, hvilket vi forventer vil presse prisen på methionin.

 

Treonin er billig, og sælges stadig tæt ved producenternes kostpris. Der er frygt for prisstigninger på 17 %, hvis Kina fjerner tax refund, som der er rygter om. Vi forventer uændret priser.

 

Mineraler

Det russiske rige fattes penge, og de sender mere og mere billig MCP ind i Europa, som presser priserne hos de øvrige leverandører, herunder Yara. Vi forventer, at denne udvikling forsætter i resten af 2016, og regner med et fortsat prisfald på MCP. Dette forventede prisfald kan godt betyde 5-10 kr./100 kg på en mineralblanding. Øvrige mineraler synes stabile.

 

 
 
 
 
Nye løsvare-siloer i Vilomix
 

Der har været et stigende marked for løsmineraler, og vores datterselskaber Vilomix har derfor valgt at etablere et nyt anlæg til udlevering af løsvarer. Anlægget forventes at tages i brug til april.

I den forbindelse skal det siges, at I er meget velkommen til at tage en erfagruppe eller lignende med ud og se virksomheden, samt få en god snak om foder. Er du interesseret i dette, så kontakt din salgskonsulent i Danish Agro og hør nærmere om dette.

 
 
Læs mere
 
 
 
Kundeportalen
 

Husk at du på vores kundeportal har mulighed for at bestille varer, se dine kontrakter og ordrehistorik.

Hvis du har spørgsmål til kundeportalen, er vi klar til at hjælpe dig på tlf. 72 15 80 00..

 
 

 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her