Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Spar penge på dit foder. Ny rugsort til svinefoder
 
 
Kære hjemmeblander
 

 

På nuværende tidspunkt i høsten kan vi se, at proteinniveauet i kornet generelt er højere end sidste år.

 

Det er derfor vigtigt, at du får korrigeret din fodersammensætning. Der kan være penge at spare ved at få lavet ny blandevejledning, da du muligvis kan nedsætte indholdet af sojaskrå/tilskudsfoder i dit hjemmeblandede foder. Du undgår også at overforsyne dine grise med protein med diarré til følge. 

 

Så både af hensyn til din økonomi og dine grise er det en god idé at få analyseret din korn. På vores hjemmeside har vi samlet gode råd til, hvordan du udtager en korrekt prøve, og du kan også finde analyserekvisition m.v. - brug linket nedenfor

 

Vores salgskonsulenter er klar til at hjælpe dig på tlf. 72 15 80 00, hvis du ønsker sparring om justering af din foderstrategi eller yderligere information om analysemuligheder. 

 
 
Læs mere om kornanalyser
 
 
 
 
Undgå friskkornsforgiftning
 

Når du tilsætter nyhøstet korn i din foderblanding, vil kornet have et lavere E-vitamin niveau, fordi det under færdigmodningen forbruger E-vitamin som antioxidant. 


Danish Agros tilskudsfoder indeholder dobbelt niveau af E-vitamin i forhold til normen og ekstra antioxidanter. 

 
 

Bruger du vores tilskudsfoder, behøves du således ikke tilsætte ekstra E-vitamin for at undgå friskkornsforgiftning. Bruger du mineralblandinger, kan du købe E-vitamin via vores kundeportal. Vil du vide mere om tilsætningen af E-vitamin og antioxidanter, kan du kontakte vores svinespecialister på tlf. 72 15 80 00.

 
 
 
Ny rugsort perfekt til svinefoder
 

Bruger du rug i dit foder, og har du ikke allerede købt din vintersæd, så overvej den nye rugsort Helltop. Nordic Seed kan takket være opkøbet af Monsantos rugforædling i Tyskland i maj måned nu introducere rugsorten på det danske marked.

 
 

Helltop er en hybridrug, og har både unikke egenskaber i marken og i foderet. Den udemærker sig ved et højt proteinudbytte, høj foderværdi og høj resistens mod meldrøjer. Et markant træk ved Helltop er desuden, at den har et lavt indhold af Arabinoxylaner. Forskning har vist, at indholdet af Arabinoxylaner i svinefoder – især rug – skal være så lavt som muligt. Et lavt indhold øger foderoptagelsen. Et forskningsforsøg har vist, at Helltop har det laveste indhold af arabinoxylaner og laveste viskositet.

 

På vores hjemmeside har vi samlet relevant information om sorten, bl.a. resultater fra Landsforsøgene og links til forskningen om Arabinoxylaner.

 

Er du interesseret i at vide mere om sorten, så kontakt vores salgskonsulenter på tlf. 72 15 80 00. Bemærk at der er begrænsede mængder til rådighed af sorten. Vi tilråder dig derfor at kontakte os snarest muligt, hvis du er interesseret i Helltop.

 
 
Læs mere om Helltop
 
 

Vi ønsker alle en fortsat god høst,
 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her