Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Målrettet kalkning
 
 
 
Målret din kalkning og opnå optimal plantevækst
 

Med en målrettet kalkning kan du opnå en optimal plantevækst. Danish Agro har de gængse kalktyper - både jordbrugskalk, magnesiumkalk og dolomitkalk. Det er nu tid til at få bestilt kalk, så vi kan nå at levere det ud til dig i tide. 

 

Nedenfor finder du en kort beskrivelse af hver kalktype.

 

På vores hjemmeside kan du læse mere om vores kalktyper og få gode råd til kalkning.

 

Ring og bestil kalk på tlf. 72 15 80 00.

 
 
 
Valg af kalktype
 

Valg af kalktype afhænger i høj grad af situationen i marken. Det er væsentligt at vurdere, hvor hurtigt kalken skal virke (reaktivitet). For at kunne sammenligne priser, bør du spørge til produktets neutraliseringsevne – det vil sige hvor stor en procentdel, der er rent kalk samt indholdet af magnesium. Er der behov for tilførsel af magnesium, så husk at den billigste måde sker via kalkning!

 
 
 
Jordbrugskalk
 

Fællesbetegnelse for dansk kalk. Jordbrugskalk har et højt indhold af rent kalk og en hurtig virkning, men et lavt indhold af magnesium. Anbefales hvor der skal ske en hurtig opkalkning af jorden.

 
 
 
Magnesiumkalk
 

Er en mekanisk blanding af jordbrugskalk og dolomitkalk. Magnesiumkalk har en relativ hurtig virkning og et indhold af magnesium på mellem 2,5 og 5 pct. Er oplagt, hvor der er behov for en relativ hurtig virkning af kalk, og hvor der er behov for tilførsel af magnesium.

 
 
 
Dolomitkalk
 

Importeret kalk fra eksempelvis England eller de baltiske lande. Dolomitkalk er en grovere og kemisk mere tungtopløselig kalk, og har derfor en langsommere virkning end jordbrugskalk, men har til gengæld et højt indhold af magnesium (6-10 pct.). Dolomitkalk er oplagt, hvor der er stort behov for tilførsel af magnesium.

 
 

Vi står klar med gode råd til din kalkning. Ring på tlf. 72 15 80 00 og hør nærmere.
 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her