Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Flere livskraftige grise takket være vores nye foderkoncept
 
 
 

Kære smågriseproducent,  


I dag får mange søer større og større kuld. Det har i mange besætninger betydet, at en del af de nyfødte har en lav fødselsvægt - også kaldet IUGR grise eller delfin-grise. Smågrise med en lav fødselsvægt kræver meget arbejde og har stor risiko for at dø. For at opnå mere livskraftige grise er det vigtigt, at både drægtigheds- og diegivningsfoderet giver søerne de bedste betingelser for at bevare huld og holdbarhed og ikke mindst at få en optimal mælkeydelse. 

 

En af vores kunder har igennem længere tid brugt vores nye sofoderkoncept til søer med store kuld,  og han har opnået markant resultater - hele 93% af deres nyfødte grise er nu over 800 g, og den gennemsnitlige fødselsvægt er steget med 170 gr. Nedenfor kan du læse om Kongsdal Multisites erfaringer samt om vores nye sofoderkoncept.

 

Vi håber, du finder det interessant. Vil du vide mere om vores sofoderkoncept, så kontakt vores svinespecialister på tlf. 72 15 80 00 eller læs mere på www.danishagro.dk.

 
 
 
 
Over 93% af de nyfødte grise er nu over 800 g
 

Kongsdal Multisite ved Mørkøv på Sjælland har hævet deres andel af livskraftige grise ganske betydeligt ved at indføre Danish Agros nye foderkoncept til søer med store kuld. Konceptet består af et drægtigheds- og diegivningsfoder, som indeholder en øget andel af aminosyrer, syrevalset korn og Gærplus.

 
 
 
 

Gorm Toftegaard, direktør i Kongsdal Multisite, fortæller: "Det er utrolig positivt, at vi i kraft af Danish Agros foderkoncept har fået andelen af de små grise til at falde så markant og fået en langt lavere spredning i vægt blandt de nyfødte grise. Ved at hæve andelen af livskraftige grise, har vi kunnet reducere antallet af ammesøer. Vi har desuden mindre arbejde i stalden, da det er lettere at passe smågrisene, når de vejer mere."

 
 
 
Omfattende kontrolvejninger
 

For at kunne følge udviklingen har Gorm Toftegaard gennemført en omfattende kontrolvejning af et helt ugehold, inden de startede med at bruge det nye konceptfoder (2014) og efter (2016), Resultaterne er markante: Kun 6,1 % af de nyfødte er nu under 800 g - et fald svarende til 62 % ift. 2014, og kun 16,5 % er under 1.000 g – et fald på 50 % i forhold til 2014  

 
 
Læs mere om Kongsdal Multisites resultater
 
 
 
 
Koncept til søer med store kuld
 

Danish Agros foderkoncept er udviklet for at imødekomme soens behov for ekstra næring for at kunne producere mere mælk til de stigende kuldstørrelser og for samtidig at kunne bevare huld.

Foderkonceptet består af et drægtigheds- og diegivningsfoder, hvor aminosyreandelen i foderet er øget

 
 


Samtidig er foderet tilsat ekstra fibre via VAK-korn samt Gærplus, som består af Probiotika (mælkesyrebakterie) og Præbiotika (gærbakterie). Foderet gavner både so og smågrise. Ud over en højere fødselsvægt giver foderet sundere søer med et mindre vægttab og bedre holdbarhed. Søerne opnår også en bedre mælkeydelse, da søerne producerer mere mælk og er hurtigere med at komme i gang med at malke. Da foderet er mere koncentreret, skal man ikke fodre ad libitum, men mere konsekvent styre efter Danish Agros anbefalede foderkurver. Det giver et lavere foderforbrug.

 
 
Læs mere om Danish Agros foderkoncept
 
 
 
Yderligere information
 

I forbindelse med vores nye nærings- og fiberrige foderkoncept til søer har vi udviklet en beregningsmodel, som kan fortælle, hvad gevinsten vil være ved at anvende foderkonceptet. 

Gevinsten hentes bl.a. i:

  • Bedre overlevelse og højere fødselsvægt
  • Øget kuldtilvækst
  • Mindre arbejde med de helt små grise
  • Færre ammesøer
  • Lavere foderforbrug

​Ring - ganske uforpligtende - til vores svinespecialister på tlf. 72 15 80 00 og hør nærmere. 

 
 
Kontakt vores foderspecialister
 
 
 

Med venlig hilsen
Danish Agro, Svinegruppen

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her