Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Flere livskraftige grise takket være nyt foderkoncept
 
 
 


En gang imellem må man gerne være lidt stolt på sine kunders vegne. Derfor vil vi gerne dele Kongsdals Multisites erfaringer med dig. De har nemlig opnået et fald på 50 % på de helt små nyfødte grise under 800 g takket være vores nye nærings- og fiberrige foderkoncept til søer med store kuld. Nedenfor kan du læse mere detaljeret om deres resultater, erfaringer og om vores foderkoncept.

 
 
 
Over 93% af de nyfødte grise er nu over 800 g
 

Kongsdal Multisite ved Mørkøv på Sjælland har hævet deres andel af livskraftige grise ganske betydeligt ved at indføre Danish Agros nye foderkoncept til søer med store kuld. Konceptet består af et drægtigheds- og diegivningsfoder, som indeholder en øget andel af aminosyrer, syrevalset korn og Gærplus.

 
 
 
 

Gorm Toftegaard, direktør i Kongsdal Multisite, fortæller: "Det er utrolig positivt, at vi i kraft af Danish Agros foderkoncept har fået andelen af de små grise til at falde så markant og fået en langt lavere spredning i vægt blandt de nyfødte grise. Ved at hæve andelen af livskraftige grise, har vi kunnet reducere antallet af ammesøer. Vi har desuden mindre arbejde i stalden, da det er lettere at passe smågrisene, når de vejer mere."

 
 
 
Omfattende kontrolvejninger
 

For at kunne følge udviklingen har Gorm Toftegaard gennemført en omfattende kontrolvejning af et helt ugehold, inden de startede med at bruge det nye konceptfoder (2014) og efter (2016), Resultaterne er markante: Kun 6,1 % af de nyfødte er nu under 800 g - et fald svarende til 62 % ift. 2014, og kun 16,5 % er under 1.000 g – et fald på 50 % i forhold til 2014  

 
 
Læs mere om Kongsdal Multisites resultater
 
 
 
 
Koncept til søer med store kuld
 

Danish Agros foderkoncept er udviklet for at imødekomme soens behov for ekstra næring for at kunne producere mere mælk til de stigende kuldstørrelser og for samtidig at kunne bevare huld.

Foderkonceptet består af et drægtigheds- og diegivningsfoder, hvor aminosyreandelen i foderet er øget

 
 


Samtidig er foderet tilsat ekstra fibre via VAK-korn samt Gærplus, som består af Probiotika (mælkesyrebakterie) og Præbiotika (gærbakterie). Foderet gavner både so og smågrise. Ud over en højere fødselsvægt giver foderet sundere søer med et mindre vægttab og bedre holdbarhed. Søerne opnår også en bedre mælkeydelse, da søerne producerer mere mælk og er hurtigere med at komme i gang med at malke. Da foderet er mere koncentreret, skal man ikke fodre ad libitum, men mere konsekvent styre efter Danish Agros anbefalede foderkurver. Det giver et lavere foderforbrug.

 
 
Læs mere om Danish Agros foderkoncept
 
 
 
Yderligere information
 

I forbindelse med vores nye nærings- og fiberrige foderkoncept til søer har vi udviklet en beregningsmodel, som kan fortælle, hvad gevinsten vil være ved at anvende foderkonceptet. Ring - ganske uforpligtende - til vores svinespecialister på tlf. 72 15 80 00 og hør nærmere. 

 
 
Kontakt vores foderspecialister
 
 
 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her