Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Nyt foderkoncept uden zink
 
 
Hvornår bliver foder med medicinsk zink fortid?
 

Som du sikkert har læst i landbrugsmedierne, så har EU's medincinagentur (EMA) anbefalet en udfasning af veterinær zink. Den endelige beslutning er udskudt, efter at en række firmaer har bedt om at få anbefalingen revurderet. Medicinagenturet forventes at være 4 måneder om at revurdere anbefalingen og herefter skal den endeligt besluttes i EU-Kommissionen. Mange forventer dog, at der vil komme et forbud, men vi vil naturligvis følge sagen tæt.

 
 
 
 
Nyt foderkoncept uden zink
 

I Danish Agro har vi igennem længere tid testet foder uden zink i en række besætninger og har nu fået så positive resultater, at vi er klar med et nyt foderkoncept uden zink.

Konceptet hedder Danish New Wean (141) og er en videreudvikling af vores New Line blandinger 150 og 151.

 
 


Nyhederne i foderkonceptet Danish New Wean (141) er:


1. Samme blanding i både farestald og klimastald og undgå foderskift
Med videreudviklingen af blandingerne har vi nu gjort det muligt at bruge den nye blanding Danish New Wean (141) fra 5. dagen efter faring og til 14 dage efter fravænning.
 

Ved at undgå foderskift formindskes risikoen for diarré og derved undgås også beskadigelse af tarmvæggene.
 

2. Nøje udvalgte og letoptagelige råvarer
Vi har lagt stor vægt på letoptagelige råvarer. Nye råvarer i blandingen i forhold til 150 og 151 er fiskemel og kartoffelprotein, som er med til at forbedre smagen og giver en god fordøjelse.


Derudover har vi fået videreudviklet Umami smags- og aromastofferne. Det betyder, at smågrisene kan optage endnu mere foder end før. 
 

3. Sparring
I forbindelse med opstart med foder uden zink bistår vi dig med sparring. Undervejs står vi også til din rådighed med vejledning omkring management, da vi har erfaring for, at management er forudsætningen for at opnå vellykkede resultater.


Oversigt over vores specialudviklede foderblandinger til fare- og fravænningsstalden
I vores brochure nedenfor har vi samlet information om vores Danish New Line blandinger, som ud over det nye foderkoncept Danish New Wean (141), omfatter Danish New Born (til svage smågrise) og Danish New 150 og 151. Du finder også en beskrivelse af de forskellige råvarer og tilsætningsstoffer, som kan indgå i vores blandinger.
 

 
 
Læs mere om vores foderkoncepter til smågrise
 
 
 
 
Sådan kommer du i gang
 

På vores blog om svinefoder har vi samlet en lang række råd til dig om, hvor du får succes med at fravænne uden zink. Vigtigst er, at staldens management skal fungere - ellers vil foderet ikke få den ønskede effekt.

Husk at klikke på "Følg blog om svinefoder" - så får du automatisk en email, når der er kommet nye indlæg på bloggen.

 
 
Læs vores gode råd om fravænning uden zink
 
 
 
Yderligere information
 

Ring og få yderligere information om Danish New Wean og vores øvrige specialudviklede blandinger til fare- og fravænningsstalden hos vores svinespecialister.

 
 
Kontakt vores svinespecialister
 
 
 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her