Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Kornanalyser
 
 
 
 

Kære hjemmeblander og tilskudsfoderkunde,

 

Kornhøsten er nu nået langt, og i de fleste landsdele er høsten snart i hus.

 

I Danish Agro analyserer vi løbende på det indleverede korn, og vi kan allerede nu se at proteinniveauet generelt er lavere end i 2018. Dette gælder for alle kornarter. 

 

Vi ved også fra tidligere år, at der kan være store regionale forskelle i kornets proteinindhold. Det er derfor vigtigt, at den enkelte landmand får analyseret eget korn så den optimale fodersammensætning kan sikres. 

 

Vi tilbyder forskellige analysepakker, så du kan vælge præcis den pakke der dækker dine behov. Se en oversigt over analysepakkerne nedenfor:

 

 
 
 

For vejledning omkring valg af analysepakke kan du kontakte vores specialister på 7215 8000. For at bestille en kornanalyse udfyldes en Analyserekvisition. Blanketten kan hentes på vores hjemmeside eller du kan åbne den direkte ved at klikke her

 
 
 

Sådan udtager du en korrekt kornprøve:

  • Når kornet køres på lager, udtages en håndfuld eller to af hvert læs.
  • Gastæt silo: Delprøverne samles i en lufttæt plastikspand eller pose, der lukkes grundigt. Det er vigtigt ved gastæt silo, da vandprocenten her vil være stabil efter høst.
  • Planlager: Kornprøver fra planlager udtages løbende ved indlevering fra hvert læs til lageret. Alternativt bruges prøvespyd. Mange prøver fra hele lageret er vigtigt. Samles og neddeles efterfølgende.
  • Når kornet er kørt ind, blandes delprøverne, og der udtages ca. 500 gram til lufttæt emballage. Emballagen skal strammes til, bukkes om i toppen og bindes med sløjfe for maksimal tæthed.
 
 
 

Mere information om hjemmeblanding og tilskudsfoder kan findes på vores hjemmeside ved at klikke her.  

 

Ønsker du at tale med en vores svinefoderspecialister kan du kontakte os på 7215 8000.

 

 
 

Med venlig hilsen,
Danish Agro

 

 
 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her