Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Kobberindholdet i svinefoder
 
 
 
Orientering om nye regler for kobberindholdet i svinefoder
 

 

26. april - 2019

 

Kære kunde, 

 

Du er sikkert allerede opmærksom på, at EU Kommissionen har ændret reglerne for hvor meget kobber der må være i foder til smågrise. SEGES Svineproduktion har tidligere informeret om dette og der har været skrevet løbende om emnet i de landbrugsrelaterede medier.
 
Fra 2019 er der ændrede regler for foderblandingernes kobberindhold og i hvilke perioder de forskellige blandinger må anvendes. De nye regler gælder fra:
• 13. februar 2019 ved produktion af nye forblandinger. 
• 13. august 2019 ved produktion af foderblandinger til dyr. 
 
Senest den 13. august 2020 skal foder produceret efter de gamle regler være opbrugt.
 
Som svineproducent skal du således være opmærksom på både den forestående udfasning af zink samt et skift til nye foderblandinger med et lavere kobberindhold. Kobber har en positiv effekt på grisens tilvækst og der er derfor risiko for en lidt lavere tilvækst i ugerne efter fravænning.
 
Hvilken betydning har dette for landmænd der køber svinefoder hos Danish Agro?
Hvis du køber færdigfoder hos Danish Agro, kan du være sikker på at de blandinger du modtager til enhver tid, opfylder gældende regler. Det samme gør sig gældende hvis du som hjemmeblander køber vitamin- og mineralblandinger hos Danish Agro. 
 
Vores svinespecialister tilbyder rådgivning om både udfasning af zink samt opmærksomhedspunkter i forbindelse med et reduceret kobberindhold. Du kan som altid kontakte din lokale svinespecialist direkte, eller booke et specialistbesøg på danishagro.dk/specialist. 

 


Med venlig hilsen,

Danish Agro

 

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her