Vises denne email ikke korrekt? Se den istedet i din  webbrowser
Det europæiske gødningsmarked
 
 
 
Information om det europæiske gødningsmarked
 

 

På baggrund af udviklingen på det europæiske gødningsmarked anbefaler Danish Agro at disponere gødningsforbruget nu.

 

Gødningsindustrien lagde i sommer ud med noget højere priser på alle gødningstyper end  vi tidligere har set. Prisstigningerne var dels på baggrund af manglende indtjening, samt flere politiske tiltag.

 

Der blev indført afgifter på import af råvarer til flydende gødninger fra USA, Trinidad og Østeuropa for at udligne prisniveauerne med den europæiske produktion.

 

Samtidig var prisen på Urea væsentligt højere end året før. Urea som er basis for prissætning af de fleste N gødninger svinger meget i pris, og vi oplevede fald i prisen her midt på efteråret.

 

Der er indført krav om tilsætning af fordampningshæmmer til bl.a. Urea i Tyskland, hvilket har fået mange til at disponere Kalkamonsalpeter frem for Urea, hvilket igen lagde pres på priserne.

 

Også i Danmark er der indført krav om fordampningshæmmere til flydende gødninger, der ikke indarbejdes i jorden straks efter udbringning.

 

Efter en kort periode med prisfald har vi igen set priserne på gødning bevæge sig i opadgående retning.

 

Der er tale om mindre stigninger, men trenden er op, og der er ikke forventning til, at vi kan købe billigere gødning i dette gødningsår. På denne baggrund vil det være rettidig omhu at disponere gødningen nu.

 

Vi kan tilbyde et bredt sortiment af faste og flydende kvalitetsgødninger, som kan tilpasses alle behov, og strategier.

 

Langt de fleste typer vi forhandler, kan udspredes på op til 36 meter, og opfylder her kravene til effektiv og præcis udbringning.

 

Kontakt os på telefon 7215 8000 for en uddybende snak om gødning – tilpasset dit behov.

 

Med venlig hilsen
Danish Agro

 

 
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev?  Afmeld dig her