Grisefoder

Danish Agros overordnede mål er at sikre den størst mulige værditilvækst for den enkelte landmand. 

En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten og –strategien er i top. Derfor har vi stor fokus på kvalitet, fodersammensætning og kompetent rådgivning om foderstrategi. Med Danish Agros grisefoder er du sikker på at få en høj, stabil produktionsværdi.

For at sikre en fortsat værditilvækst hos den enkelte landmand har vi konstant fokus på at videreudvikle og optimere vores foderblandinger og tilbyder samtidig en række hjælpeværktøjer til den daglige drift.

Book et gratis specialistbesøg

Et møde er gratis, helt uforpligtende og tager ca. 1 time. Vores specialister kan bidrage med viden og gode råd om:

 • Drøftelse af indsatsområder der kan medføre værditilvækst
 • Gennemgang af E-kontrol rapporten
 • Introduktion til Danish Agros Grisefokus koncept
 • Indblik i fordelene ved at skifte til zinkfri fravænningsfoder til smågrise

Gå videre til booking

Firmaafprøvninger - ensartet foder år efter år

Når du køber grisefoder fra Danish Agro, kan du være sikker på at få et foder med en høj produktionsværdi. De sidste 11 år har Danish Agros grisefoder været udtaget 8 gange til firmaafprøvningerne og er kommet ud med gode resultater. Det er ikke en tilfældighed. Vi er stolte af, at vores foderblandinger giver dokumenterede gode, stabile produktionsresultater både i firmaafprøvningerne samt via vores kunders egne resultater. I den nyeste - SEGES firmaafprøvning 1164 - opnår Danish Agros foder til slagtegrise bedste PV-indeks ved samme foderpris.

Grisefokus - en paraply af digitale værktøjer

Danish Agro har udviklet en paraply af digitale hjælpeværktøjer, som hjælper den enkelte griseeproducent med at optimere bedriftsøkonomien. Værktøjerne er tilgængelige på Grisefokus App'en og på Danish Agros kundeportal. Uanset om du arbejder med smågrise eller slagtegrise, er der et værktøj til dine behov. Du kan åbne Grisefokus brochuren her og læse mere om de enkelte værktøjer og hvordan du kommer i gang. 

Problemfri fravænning

Vi har udviklet og testet foder uden zink siden 2015 og har lanceret en optimal foderblanding uden zink - Danish New Wean.

Som det første grovvareselskab i Danmark valgte Danish Agro i 2017 at teste zinkfri fravænningsfoder til smågrise i SEGES årlige foderafprøvning. Foderet viste topresultater med en daglig tilvækst på 518 gram, et lavt foderforbrug på 1,61 FEsv/kg tilvækst og ingen grise blev udtaget. Kilde: SEGES meddelelse NR. 1121.

Lignende gode resultater er allerede dokumenteret i en række kunders E-rapport. 

Danish Agro og Vilomix har i fællesskab udviklet zinkfri.dk for at vejlede de danske landmænd omkring problemfri fravænning.

Foder fra Danish Agro indeholder en række særligt udvalgte råvarer samt Gærplus, som blandt andet gør, at grisen får en sundere tarm. 

Oplev ædelysten

Danish Agro anbefaler som en del af vores So-foderkoncept at starte tidligt med at fodre pattegrise for at give sundere tarme. Det er samtidig vores overbevisning, at man skal fodre sine pattegrise allerede på dag 4 efter fødslen. Dette skal ske, selvom soen har nok mælk til smågrisene, idet pattegrisene på grund af kuldstørrelse bliver mindre ved fravænning, og det derfor er meget vigtigt, at grisene er vant til at spise tørfoder, før de skal fravænnes. 

Vores foderforsøg viser, at pattegrise godt kan optage foder på et tidligt tidspunkt. Denne video er en del af vores smågrisekoncept uden zink. På filmen ser du smågrise, som fodres på dag 12 med Danish New Wean 141 11+22+7+9.

Ønsker du også at glæde dine pattegrise med Danish New Wean 141 11+22+7+9, en ny og anderledes måde at fodre på, så kontakt din sælger i Danish Agro.

https://www.youtube.com/embed/ewIN_mvSitM

Når du køber grisefoder fra Danish Agro, får du følgende fordele:

 • Styr på kvaliteten: En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten er i top. Vi har stor fokus på valg af råvarer og kvaliteten af dem via daglige råvare- og færdigvareanalyser.
 • Produktudvikling: Vi udvikler løbende nye koncepter inden for fodring af grise. Det gælder både indholdet i foderet, fodringsstrategi og webbaserede opfølgningssystemer.
 • Sparring og rådgivning: Vi tager altid udgangspunkt i din bedrift for sammen dig at beslutte, hvilken fodertype der er bedst til din bedrift og afstemme, hvilke produktionsresultater du ønsker at opnå. Vores grisespecialister har flere års erfaring inden for salg af og rådgivning om grisefoder.
 • Bredt foderprogram: Uanset om du blander dit foder selv eller bruger færdigfoder enten i form af piller eller mel, kan vi hjælpe dig med at optimere dit foder, så du opnår den bedste økonomi til din bedrift.

Foderstrategi, sparring og rådgivning

Når vi indleder et samarbejde med vores kunder, er det vigtig for os, at vi får afstemt hinandens forventninger til samarbejdet og de mål, du ønsker at opnå. Vi holder gerne et møde, hvor vi sammen laver et 360 graders besætningsgennemgang. Her gennemgår vi bl.a. din foderstrategi, indkøbsstrategi ift. råvarer- og foderindkøb, desinfektion og rengøring af stalden.

For at du kan opnå de bedst mulige produktionsresultater, er det vigtigt, at vi i fællesskab får defineret, hvilke forventninger du har til os, og hvilke forventninger vi har til dig.

Gensidig åbenhed

De forventninger du blandt andet kan have til os er:

 • At indholdet i vores foderblandinger er i orden
 • At kvaliteten er i orden
 • at samarbejdet fungerer godt
 • At du får en god sparring og dialog

Nogle af de forventnigner, vi kan have til din bedrift kan være:

 • At du har fokus på management
 • At vi har en god og åben dialog
 • Hvis nødvendigt - at vi har et bredt samarbejde, hvor din dyrlæge, rådgiver og slagteri eventuelt bliver inddraget
 • Hvis nødvendigt - at du er åben for fremvisning af dyrlæge- og E-rapport

Har du spørgsmål til vores fodersortiment?

Send os dine spørgsmål, og vi vender tilbage snarest muligt. Du kan også kontakte os på tlf. 72 15 80 00.

Vil du vide mere om vores grisefoder?

"Med en præcis E-kontrol får jeg det optimale ud af mit foder"

Hans Christian Carstensen, slagtegriseproducent, får som noget nyt overført sine foderdata elektronisk fra Danish Agros kundeportal til Agrosoft E-kontrol. 

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

Med VAK-korn får mine grise både god mavesundhed og lavt foderforbrug

Griseproducent Kristian Rahn, Almstrupgaard, Tinglev i Sønderjylland har gode erfaring med at bruge VAK-korn til sine 14.500 smågrise. Han har oplevet, at Danish Agros VAK-korn har forbedret grisenes mavesundhed, uden at det har påvirket foderforbruget, hvilket hans e-kontrol også viser.

Læs mere her

"Jeg har fået sundere grise og bedre økonomi"

Bestyrer Jens Andersen har efter et foderskift til Danish Agros slagtegrisefoder med VAK-korn kunnet aflæse konkrete forbedrede produktionsresultater i sin E-rapport og har dermed opnået bedre produktionsresultater.

Læs mere her

Generic placeholder image