Svinefoder

Danish Agros overordnede mål er at sikre den størst mulige værditilvækst for den enkelte landmand. 

En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten og –strategien er i top. Derfor har vi stor fokus på kvalitet, fodersammensætning og kompetent rådgivning om foderstrategi. Med Danish Agros svinefoder er du sikker på at få en høj, stabil produktionsværdi.

For at sikre en fortsat værditilvækst hos den enkelte landmand har vi konstant fokus på at videreudvikle og optimere vores foderblandinger og tilbyder samtidig en række hjælpeværktøjer til den daglige drift.

Grisefokus - en paraply af digitale værktøjer

Danish Agro har udviklet en paraply af digitale hjælpeværktøjer, som hjælper den enkelte svineproducent med at optimere bedriftsøkonomien. Værktøjerne er tilgængelige på Grisefokus App'en og på Danish Agros kundeportal. Uanset om du arbejder med smågrise eller slagtesvin, er der et værktøj til dine behov. Du kan åbne Grisefokus brochuren her og læse mere om de enkelte værktøjer og hvordan du kommer i gang. 

Er du klar til zinkfri fravænningsfoder?

Danish Agro går forrest når lovgivningen kræver nye foderblandinger. Vi har udviklet og testet foder uden zink siden 2015, og lancerede som de første i Danmark en optimal foderblanding uden zink - Danish New Wean.

Som det første grovvareselskab i Danmark valgte Danish Agro i 2017 at teste zinkfri fravænningsfoder til smågrise i SEGES årlige foderafprøvning. Foderet viste topresultater med en daglig tilvækst på 518 gram per dag, et lavt foderforbrug på 1,61 FEsv/kg tilvækst og en dødelighed på 0,0%. Kilde: SEGES meddelelse NR. 1121.

Lignende gode resultater er allerede dokumenteret i en række kunders E-rapport. Magasinet Hyo bragte i juni måned, 2018, en artikel om landmand Claus Skjellerup som har gode erfaringer med at bruge zinkfri foder. Hele artiklen kan læses her.

Selvom der stadig er noget tid til at zink skal være ude af fravænningsfoderet, anbefaler vi, at arbejdet med at udfase zinken påbegyndes allerede nu. Så har du tid til at lære din besætning at kende og justere arbejdsgangene. Der er samtidig et stort potentiale for at realisere en økonomisk gevinst. De besætninger som allerede har prøvet at fodre uden zink, har oplevet en større tilvækst og et samlet lavere foderforbrug, fordi foder simpelthen smager bedre uden zink. Dette har forbedret bundlinjen betydeligt

Zinkfri foder fra Danish Agro indeholder en række særligt udvalgte råvarer samt Gærplus som bl.a. gør, at grisen får en sundere tarm. 

Hvorfor vente? Vi anbefaler, at du booker et gratis staldbesøg med en af vores specialister. 
 

Book et gratis staldbesøg

 
Med et staldbesøg får du:

 • Indblik i fordelene ved at skifte til zinkfri fravænningsfoder allerede nu
 • Gennemgang af E-kontrol rapporten
 • Gennemgang af udfordringer og muligheder
 • Introduktion til Danish Agros Grisefokus koncept
 • Vi sender efter besøget et oplæg til handleplan med en vurdering af, hvor meget du kan forbedre dit dækningsbidrag
 • Varighed ca. 1 time
   

Kontakt kundeservice på 7215 8000 for at booke et staldbesøg.
 

Oplev ædelysten

Danish Agro anbefaler som en del af vores So-foder koncept, at starte tidligt med at fodre pattegrise for at give sundere tarme. 

Vores foderforsøg viser at pattegrise godt kan optage foder på et tidlig tidspunkt. Denne video er en del af vores smågrise koncept uden zink. På filmen ser du grise som fodres på dag 12.

https://www.youtube.com/embed/ewIN_mvSitM

 
Firmaafprøvninger

Når du køber svinefoder fra Danish Agro, kan du være sikker på at få et foder med en høj produktionsværdi.

Siden 2006 har Danish Agros svinefoder været udtaget syv gange til firmaafprøvningerne og kommet ud med gode resultater. Det er ikke en tilfældighed. Vi er stolte af, at vores foderblandinger giver dokumenterede gode, stabile produktionsresultater både i firmaafprøvningerne samt via vores kunders egne resultater. 

Se de resultater Danish Agros har opnået


Når du køber svinefoder fra Danish Agro, får du følgende fordele:

 • Styr på kvaliteten: En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten er i top. Vi har stor fokus på valg af råvarer og kvaliteten af dem via daglige råvare- og færdigvareanalyser.
 • Produktudvikling: Vi udvikler løbende nye koncepter inden for fodring af svin. Det gælder både indholdet i foderet, fodringsstrategi og webbaserede opfølgningssystemer.
 • Sparring og rådgivning: Vi tager altid udgangspunkt i din bedrift for sammen dig at beslutte, hvilken fodertype der er bedst til din bedrift og afstemme, hvilke produktionsresultater du ønsker at opnå. Vores svinespecialister har flere års erfaring inden for salg af og rådgivning om svinefoder.
 • Bredt foderprogram: Uanset om du blander dit foder selv eller bruger færdigfoder enten i form af piller eller mel, kan vi hjælpe dig med at optimere dit foder, så du opnår den bedste økonomi til din bedrift.

Foderstrategi, sparring og rådgivning

Når vi indleder et samarbejde med vores kunder, er det vigtig for os, at vi får afstemt hinandens forventninger til samarbejdet og de mål, du ønsker at opnå. Vi holder gerne et møde, hvor vi sammen laver et 360 graders besætningsgennemgang. Her gennemgår vi bl.a. din foderstrategi, indkøbsstrategi ift. råvarer- og foderindkøb, desinfektion og rengøring af stalden.

For at du kan opnå de bedst mulige produktionsresultater, er det vigtigt, at vi i fællesskab får defineret, hvilke forventninger du har til os, og hvilke forventninger vi har til dig.

Gensidig åbenhed

De forventninger du blandt andet kan have til os er:

 • At indholdet i vores foderblandinger er i orden
 • At kvaliteten er i orden
 • at samarbejdet fungerer godt
 • At du får en god sparring og dialog

Nogle af de forventnigner, vi kan have til din bedrift kan være:

 • At du har fokus på management
 • At vi har en god og åben dialog
 • Hvis nødvendigt - at vi har et bredt samarbejde, hvor din dyrlæge, rådgiver og slagteri eventuelt bliver inddraget
 • Hvis nødvendigt - at du er åben for fremvisning af dyrlæge- og E-rapport

Har du spørgsmål til vores fodersortiment?

Send os dine spørgsmål, og vi vender tilbage snarest muligt. Du kan også kontakte os på tlf. 72 15 80 00.

Vil du vide mere om vores svinefoder?

"Jeg har fået sundere grise og bedre økonomi"

Bestyrer Jens Andersen har efter et foderskift til Danish Agros slagtesvinefoder med VAK-korn kunnet aflæse konkrete forbedrede produktionsresultater i sin E-rapport og har dermed opnået bedre produktionsresultater.

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

"Over 93% af vores nyfødte grise er nu over 800 gr"

Gorm Toftegaard, direktør i Kongsdal Multisite, har i to år brugt Danish Agros nye foderkoncept søer med store kuld og opnået markante, gode resultater hos smågrisene.

Læs mere her

"Med en præcis E-kontrol får jeg det optimale ud af mit foder"

Hans Christian Carstensen, slagtesvineproducent, får som noget nyt overført sine foderdata elektronisk fra Danish Agros kundeportal til Agrosoft E-kontrol. 

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

"Energirigt foder sætter turbo på mine grises vækst"

Laila Laurberg Schäffer, små-griseproducent, har det senest år brugt Danish New Born og Danish Agros fravænniingsfoder til sine 18.000 årlige pattegrise for at give dem et højt energiniveau fra start.

Læs mere her

Nærings- og fiberrigt sofoder giver mig en bedre bundlinie

Niels Ting, driftsleder på Engholm/Krogsgaard, Tistrup v/Varde har kunnet reducere foderforbruget med 140 FE pr. årsso, hævet smågrisenes vægt ved fødsel med 30-40 gr. og forøget smågrisenes tilvækst op til fravænning.

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

Med VAK-korn får mine grise både god mavesundhed og lavt foderforbrug

Svineproducent Kristian Rahn, Almstrupgaard, Tinglev i Sønderjylland har gode erfaring med at bruge VAK-korn til sine 14.500 smågrise. Han har oplevet, at Danish Agros VAK-korn har forbedret grisenes mavesundhed, uden at det har påvirket foderforbruget, hvilket hans e-kontrol også viser.

Læs mere her

Seneste nyheder