Foder til slagtekalve

Danish Agro leverer kvalitetsprodukter, som giver stor tilvækst hos kalvene og en god økonomi i besætningen.

Foder forudsætning for kalvenes trivsel

Et velfungerende kalvefoder med den rette balance mellem stivelse, protein og fordøjelige cellevægge er forudsætningen for, at ­kalvene trives og gror bedst muligt.

Slagtekalveblandinger

Produktionsblandinger skal have den rigtige kombination af energi, protein, stivelse og ford. cellevægge. Det rigtige niveau kan variere fra besætning til besætning afhængig af de lokale forhold (opstaldning, sundhedsniveau mm.). Derfor tilbyder Danish Agro forskellige kombinationer af disse næringsstoffer.

Danish Agro tilbyder følgende slagtekalveblandinger:

DANISH FIBERKALV
Solid sammensat 17 % slagtekalveblanding med vægt på sikkerheden i produktionen. Cellevægge på et meget højt niveau opnået med roepiller. Roepiller nedbrydes lidt langsommere end andre kulhydratkilder, men fungerer på samme måde som ”brændstof” for den mikrobielle produktion i vommen. Denne blanding sikrer således både en velfungerende vom og en høj tilvækst.

DANISH LOKE
17 % slagtekalveblanding sammensat af kendte råvarer: byg, hvede, sojaskrå, rapskage og roepiller. Stivelsesindholdet er højt, hvilket er forudsætningen for en stor omsætning i vommen. Den foretrukne blanding til specialproduktioner som Dansk Kalv.

DANISH TOR
En alsidig 16 % kalveblanding, hvor stivelse og cellevægge er på et balanceret niveau, men protein er skruet en anelse ned, så Tor passer til lidt større kalve. Tor kan bruges fra 4 mdr.’s alderen.

DANISH BALDER
15 % slutblanding, som er velegnet fra 6 – 12 mdr. Med høj stivelse og mange ford. cellevægge, men med lidt lavere proteinindhold end i de øvrige blandinger.

DANISH MIMER
Denne blanding er primært beregnet til færdigfedning af kødkvægskalve af de ekstensive racer som Hereford, Angus, Højlandskvæg mm.  I denne blanding er der lagt mest vægt på de fordøjelige cellevægge.

DANISH KALV SUPER
Slutblanding med 14 % protein med højt stivelsesindhold og relativt mange ford. cellevægge. Med et bredt råvarevalg. Blandingen er desuden velegnet til færdigfedning af kødkvægskalve af intensive racer som Charolais, Limousine, Blonde d´Aquitaine mm.

Til brug ved anvendelse af majsensilage anbefaler vi:

DANISH SIF
Produktionsblanding til brug sammen med majsensilage. Majsensilage kan udgøre fra omkring 20 % af FE i starten stigende til 35 % af FE i slutningen af vækstperioden. SIF er tilpasset, så at alle kalvens næringsstoffer bliver dækket.

Tilskudsfoder

Foretrækker du at bruge dit eget korn, har vi også løsningen på det.

DANISH ROAR
Proteinblanding, der er afstemt således, at der ved forskellig iblanding med eget korn kan opnås færdigfoder varierende fra 15 – 18,5 % protein, uden at kalvene kommer i mangelsituationer. Blandingen er tilpasset, så der er god balance mellem stivelse og cellevægge.

DANISH VALE
Proteinblanding, der er afstemt således, at der ved forskellig iblanding med eget korn kan opnås færdigfoder varierende fra 14 – 18 % protein, uden at kalvene kommer i mangelsituationer. Til Vale kan man bruge den største mængde eget korn. Ved at bruge en stor andel eget korn vil stivelsesandelen i færdigfoderet være relativ høj. Det kræver fri adgang til stråfoder af superkvalitet at bruge denne blanding.

Kontakt

Kontakt vores salgs- og produktkonsulenter på tlf. 72 15 80 00 og hør nærmere om vores kalvefoder.

Fokusvarer til dine kalve

Læs om vores kunders erfaringer med vores kvægfoder

Generic placeholder image

Foderkvalitet og service er vigtigt for mig

Mælkeproducent Jens Jensen ved Løgstør er meget tilfreds med både foder- og pillekvaliteten fra Danish Agro. Pillekvaliteten er meget ensartet, og det har stor betydning, når man bruger malkerobotter.

Generic placeholder image

Sparring giver mig foderøkonomi i top

Kalveproducent Anders Peter Jensen sætter stor pris på Danish Agros sparring omkring fx. råvaresammensætning og tilsætning af vitaminer ifm. ny høst.

Prev Next