Med VAK-korn behøves du ikke at gå på kompromis

Svineproducent Kristian Rahn, Almstrupgaard i Tinglev, Sønderjylland, har gode erfaringer med at bruge VAK-korn til sine 14.500 smågrise.

God mavesundhed og lavt foderforbrug

Kristian Rahn, Almstrupgaard, Tinglev, Sønderjylland har 460 årssøer med produktion af ca. 14.500 stk 32 kg’s smågrise. Grisene eksporteres til Tyskland. Derudover driver han 200 ha planteavl med korn, raps og biomajs.

Foderforbrug: 1,65 FEs/kg tilvækst
Daglig tilvækst: 571 g.
(ud fra e-kontrol 1. kvartal 2015)

Kristian Rahn har de sidste 2 år brugt VAK-korn og herigennem oplevet en forbedret mavesundhed, uden at det har påvirket foderforbruget, hvilket hans e-kontrol også viser.

Han startede med at bruge VAK korn, fordi de havde enkelte grise, der omkring 20 kg faldt fra. Ved obduktion blev det konstateret, at de havde tendens til mavesår. Efter samråd med dyrlægen valgte han at forsøge med VAK korn for at forbedre mavesundheden, da han tidligere har haft gode erfaringer med VAK korn fra soholdet. Foruden at forbedre mavesundheden har Kristian Rahn også oplevet en lettere overgang fra startblanding med zink til slutblanding med hensyn til diarre.

Da Kristian Rahn startede med at bruge VAK-korn, var han bekymret for, om det ville påvirke foderforbruget. Men dette har efter en længere periode med VAK korn vist sig ikke at være noget problem, hvilket e-kontrollen også viser.

VAK-korn giver følgende fordele

• Dine grise får en bedre mavesundhed. VAK-korn har en god indvirkning på grisens fordøjelse.

•  Du opnår et lavt foderforbrug. Vores færdigfoder giver en god foderudnyttelse med høj tilvækst og et lavt foderforbrug.  
 

VAK korn: Færdigfoder iblandet VAK-korn, som er special, vådvalset korn med unik holdbarhed.

Kontakt

Ønsker du at høre mere om vores VAK-korn, så kontakt vores salgs- og produktkonsulenter på tlf. 72 15 80 00.

Du kan også hente vores brochure vedr. VAK-korn her.