Svinefoder

Danish Agros overordnede mål er at sikre den størst mulige værditilvækst for den enkelte landmand. En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten og –strategien er i top. Derfor har vi stor fokus på kvalitet, fodersammensætning og kompetent rådgivning om foderstrategi.

Firmaafprøvninger

Når du køber svinefoder fra Danish Agro, kan du være sikker på at få et foder med en høj produktionsværdi. Siden 2006 har Danish Agros svinefoder været udtaget 7 gange til firmaafprøvningerne og kommet ud med gode resultater. Det er ikke en tilfældighed. Vi er stolte af, at vores foderblandinger giver dokumenterede gode, stabile produktionsresultater både i firmaafprøvningerne samt via vores kunders egne resultater. I skemaet nedenfor kan du se de resultater, Danish Agros har opnået.

Firmaafprøvning år Meddelelsesnr. Danish Agros resultater / Indeks produktionsværdi
2006-07 787 * 119 - topresultater
2007-08 818 * 118 - topresultater
2008-09 Ingen afprøvning  
2009-10 871 * Danish Agro ikke udtaget til afprøvningen
2010-11 901 * Danish Agros fravænnningsfoder fik bedste resultater
2011-12 939 * 100
2012-2013 Ingen afprøvning  
2013-14 1003 * Danish Agros fravænningsfoder fik bedste resultater.
2014-15 1030 * Danish Agro ikke udtaget til afprøvningen
2014-15 1035 **

123 - topresultater

2017 1121 * Danish Agros fravænningsfoder uden zink fik topresultater

Kilde: VSP's firmaafprøvninger. Klik på det enkelte meddelelsesnr. i skemaet ovenfor, så kan du læse den fulde firmaafprøvning.
* Afprøvning af fravænnings- og smågrisefoder
** Afprøvning af slagtesvinefoder


Når du køber svinefoder fra Danish Agro, får du følgende fordele:

 • Styr på kvaliteten: En væsentlig forudsætning for at opnå lønsomhed og gode resultater i stalden er, at foderkvaliteten er i top. Vi har stor fokus på valg af råvarer og kvaliteten af dem via daglige råvare- og færdigvareanalyser.
 • Produktudvikling: Vi udvikler løbende nye koncepter inden for fodring af svin. Det gælder både indholdet i foderet, fodringsstrategi og webbaserede opfølgningssystemer.
 • Sparring og rådgivning: Vi tager altid udgangspunkt i din bedrift for sammen dig at beslutte, hvilken fodertype der er bedst til din bedrift og afstemme, hvilke produktionsresultater du ønsker at opnå. Vores svinespecialister har flere års erfaring inden for salg af og rådgivning om svinefoder.
 • Bredt foderprogram: Uanset om du blander dit foder selv eller bruger færdigfoder enten i form af piller eller mel, kan vi hjælpe dig med at optimere dit foder, så du opnår den bedste økonomi til din bedrift.

Foderstrategi, sparring og rådgivning

Når vi indleder et samarbejde med vores kunder, er det vigtig for os, at vi får afstemt hinandens forventninger til samarbejdet og de mål, du ønsker at opnå. Vi holder gerne et møde, hvor vi sammen laver et 360 graders besætningsgennemgang. Her gennemgår vi bl.a. din foderstrategi, indkøbsstrategi ift. råvarer- og foderindkøb, desinfektion og rengøring af stalden.

For at du kan opnå de bedst mulige produktionsresultater, er det vigtigt, at vi i fællesskab får defineret, hvilke forventninger du har til os, og hvilke forventninger vi har til dig.

Gensidig åbenhed

De forventninger du blandt andet kan have til os er:

 • At indholdet i vores foderblandinger er i orden
 • At kvaliteten er i orden
 • at samarbejdet fungerer godt
 • At du får en god sparring og dialog

Nogle af de forventnigner, vi kan have til din bedrift kan være:

 • At du har fokus på management
 • At vi har en god og åben dialog
 • Hvis nødvendigt - at vi har et bredt samarbejde, hvor din dyrlæge, rådgiver og slagteri eventuelt bliver inddraget
 • Hvis nødvendigt - at du er åben for fremvisning af dyrlæge- og E-rapport

Har du spørgsmål til vores fodersortiment?

Send os dine spørgsmål, og vi vender tilbage snarest muligt. Du kan også kontakte os på tlf. 72 15 80 00.

Vil du vide mere om vores svinefoder?

"Jeg har fået sundere grise og bedre økonomi"

Bestyrer Jens Andersen har efter et foderskift til Danish Agros slagtesvinefoder med VAK-korn kunnet aflæse konkrete forbedrede produktionsresultater i sin E-rapport og har dermed opnået bedre produktionsresultater.

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

"Over 93% af vores nyfødte grise er nu over 800 gr"

Gorm Toftegaard, direktør i Kongsdal Multisite, har i to år brugt Danish Agros nye foderkoncept søer med store kuld og opnået markante, gode resultater hos smågrisene.

Læs mere her

"Med en præcis E-kontrol får jeg det optimale ud af mit foder"

Hans Christian Carstensen, slagtesvineproducent, får som noget nyt overført sine foderdata elektronisk fra Danish Agros kundeportal til Agrosoft E-kontrol. 

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

"Energirigt foder sætter turbo på mine grises vækst"

Laila Laurberg Schäffer, små-griseproducent, har det senest år brugt Danish New Born og Danish Agros fravænniingsfoder til sine 18.000 årlige pattegrise for at give dem et højt energiniveau fra start.

Læs mere her

Nærings- og fiberrigt sofoder giver mig en bedre bundlinie

Niels Ting, driftsleder på Engholm/Krogsgaard, Tistrup v/Varde har kunnet reducere foderforbruget med 140 FE pr. årsso, hævet smågrisenes vægt ved fødsel med 30-40 gr. og forøget smågrisenes tilvækst op til fravænning.

Læs mere her

Generic placeholder image
Generic placeholder image

Med VAK-korn får mine grise både god mavesundhed og lavt foderforbrug

Svineproducent Kristian Rahn, Almstrupgaard, Tinglev i Sønderjylland har gode erfaring med at bruge VAK-korn til sine 14.500 smågrise. Han har oplevet, at Danish Agros VAK-korn har forbedret grisenes mavesundhed, uden at det har påvirket foderforbruget, hvilket hans e-kontrol også viser.

Læs mere her

Seneste nyheder